Супрун розповіла про

Супрун розповіла про "Доступні ліки" у 2018

Укрінформ
Наступного року Міністерство охорони здоров'я розроблятиме заходи з підвищення якості надання медичної допомоги.

Про це в інтерв'ю порталу LIGA.net. заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. 

"В наступному році буде багато роботи і по фінансуванню, і по багатьом іншим програмам. Але це не лише стосовно фінансування, бо всі говорять про гроші, а це не лише гроші, а й якість надання медичної допомоги», - сказала Супрун.

Відтак надалі буде розвиватися урядова програма "Доступні ліки". За словам Супрун, в межах програми, з огляду на те, що розпочинається програма з трансплантації,   оплачуватимуться ліки, яких потребують пацієнти після таких операцій. Крім того, МОЗ планує охопити програмою більшу кількість населення.

"Ми хочемо, щоб  "Доступні ліки" дійшли до тих пацієнтів, які найбільше цього потребують. Вона (програма — ред.) лише на 50% покриває потреби людей, які мають серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу і бронхіальну астму. Ми хотіли б, щоб 90% людей, які потребують цих ліків, користувалися цією програмою. Ми будемо концентруватися над тим, щоб інформація дійшла до кожного, більше аптек брали учать і більше виробників зайшли в програму", - сказала Супрун.

Міністр також наголосила, що в 2017 році було створено 13 нових кардіоцентрів, таку ж кількість планується відкрити в 2018 році, і до кінця наступного року буде створено мережу таких кардіоцентрів. В них надаватимуть безоплатну допомогу для невідкладного стентування пацієнтів з інфарктом міокарда.

"Ми через міжнародні організації закупили втричі більше стентів, і тепер маємо їх достатньо, щоб надавати усім, хто потребує їх, безкоштовно", - сказала Супрун.

Читайте також: МОЗ розповіло про п'ять напрямків медреформи в 2018-ому

Крім того, з наступного року МОЗ розпочинає роботу над законопроектом щодо ліцензування професійної діяльності лікарів. 

За словами Супрун, ліцензія лікаря, лікування за міжнародними протоколами - це захист як для лікарів, так і для пацієнтів, оскільки отримання лікарем ліцензії свідчить про рівень якості медичних послуг, який він надає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-