Вбивство Веремія: вирок Крисіну виклали в відкритий доступ

Вбивство Веремія: вирок Крисіну виклали в відкритий доступ

Укрінформ
Вирок Шевченківського районного суду Києва щодо Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія оприлюднено.

Текст опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Суд, вислухавши показання обвинуваченого, потерпілих, свідків, дослідивши матеріали справи, вважає правильною кваліфікацію дій обвинуваченого за ст.296 ч.4 КК України як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень", - йдеться в вироку суду.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд врахував обставини, що пом'якшують покарання.

"Особа (Крисін - ред.) раніше не судимий в силу ст. 89 КК України, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, за місцем проживання та роботи характеризується виключно позитивно, одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей", - зазначається в документі.

Читайте також: Суддя Гольник: Лінник не мав права відпускати вбивцю журналіста Веремія

У зв'язку з цим, суд під головуванням судді Олега Лінника виніс Крисіну такий вирок: "Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.296 ч.4 КК України та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки. Відповідно до ст .75 КК України звільнити обвинуваченого від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 2 роки не вчинить нового злочину ".

Крім того, з Крисіна стягнуто в дохід держави судові витрати в сумі 12 тис. 284 гривень.

Раніше в Державній судовій адміністрації запевнили, що вирок Юрію Крисіну у справі про причетність до напад на журналіста В’ячеслава Веремія з'явиться в відкритому доступі. Як зазначалося, документ не опублікували через технічну помилку.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва 22 грудня засудив до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі Веремія, визнавши його винним у хуліганстві.

Генеральна прокуратура внесла апеляційну скаргу на цей вирок.

Журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія вбили в Києві у ніч проти 19 лютого 2014 року. Він з колегою їхав після роботи додому на таксі, коли на їхню машину напала група молодиків. Вони витягли всіх, хто був у автомобілі, і стали бити. Коли журналісту вдалося вирватися, у нього вистрелили. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

У суді Крисін визнав, що під час Революції гідності організовував і збирав людей, які нападали на учасників Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-