А яка ялинка модна у 2018-му?

А яка ялинка модна у 2018-му?

Укрінформ
Мода «на ялинку» змінюється, як і мода на одяг чи зачіски. Цьогоріч у тренді – теплі кольори та натуральні матеріали

Хоча за вікном +9, а снігу синоптики не прогнозують іще принаймні на найближчі 10 днів, новорічні приготування ідуть на повну. Головні ялинки міст уже сяють святково на центральних площах, навколо них – традиційні новорічні ярмарки, звідки під час різдвяного посту у православних - доносяться пахощі глінтвейну, смажених сосисок, кориці та різних спецій. Хтось зранку забігає на сусідній базарчик по ялинку чи сосну, хтось – дістає зі сховку штучну красуню, але й ті, й інші все частіше замислюються над питанням – а як же прикрасити ялинку стильно, а не просто почіпляти на неї всі прикраси, які знайдуться під рукою. Тож Укрінформ дізнавався, які цьогоріч тренди у прикрашанні ялинки, адже вони теж змінюються з року в рік, як і тренди у фешн-індустрії.

Отож, ялинкова мода зазвичай визначається двома факторами – загальносвітовими трендами у сфері дизайну та звісно, символом року, який диктує свої правила. У цьому році символом є жовтий земляний собака, тому у святковому інтер’єрі дизайнери радять дотримуватися теплої кольорової гамми – жовтий, червоний, помаранчевий, бежевий, золотистий, гірчичний, подекуди їх можна розбавити зеленим та білим. Приміром, ялинка найвідомішого інстаграм-блогера Львова Леоніда Мартинчика цьогоріч у червоно-білих кольорах, іграшки на ній – з кераміки.

Оскільки у дизайні нині надзвичайно популярні натуральні матеріали та природна фактура, то ці тренди також стосуються і прикрашання ялинок. Особливо оригінально виглядатиме хенд-мейд із різноманітних гілочок, паличок кориці, сушених дольок апельсина чи лимона. Також для прикрашання можна використати шишки, імбирні пряники чи іграшки з тканини. А чи не найбільш популярними цього року вважаються прикраси, виготовлені з дерева. В цілому ж дизайнери наголошують: щоб ялинка виглядала стильно, важливо не перевантажувати її прикрасами і використовувати кольори натуральних відтінків.

Фото: Pompon.box
Фото: Pompon.box

Взагалі, якщо дотримуватися останніх трендів буде складно, то стильний вигляд ялинці гарантовано забезпечать різноманітні техніки прикрашання, залишається лише обрати вподобану.

По спіралі

Іграшки, наприклад, одного кольору розвішуються широкими смугами по спіралі з верхівки донизу. При цьому можна експериментувати – або розташовувати іграшки, що переходять зі світлішого до темнішого відтінків. Головне – щоб кольори вдало поєднувалися. Ця техніка прикрашання дуже популярна у Європі, і вважається, що вона символізує стабільність у наступному році.

У Києві таку ялинку можна цьогоріч побачити перед Бессарабським ринком.

Геометрично

Іграшки розвішуються або на різних рівнях по колу, або вертикальними полосами по одній лінії. Важливо, щоб при такому розміщенні іграшки були витримані в одному стилі, при цьому лінії або кола можна виділити різними кольорами. Гірлянди та інші ялинкові прикраси мають повторювати напрям ліній. Вважається, що таку техніку потрібно обирати людям, які хочуть в новому році все розставити на місця і знайти відповіді на питання, які їх турбують.

Шахово

Іграшки розміщуються на ялинці в шаховому порядку, аби підкреслити досконалість і порядок. Вважається, що така техніка залучатиме багатство у дім. На фото такий порядок розгледіти важко, але спробуйте - він там є, бачити ці «квадратики» з різних кульок?

Хаотично

Ця техніка дозволяє використати фантазію сповна – розташовувати іграшки можна в хаотичному порядку на різних відстанях від стовбура, заповнюючи порожні місця. Але знову ж таки головне – не перевантажувати ялинку прикрасами.

Тим часом чимало знаменитостей уже прикрасили ялинки, поділившись святковим настроєм у соцмережах. Надихайтеся, і бажаємо веселих свят!

***

Ялинка телеведучої Каті Осадчої витримана не зовсім в тренді року - в молочно-білих кольорах, але виглядає дуже елегантно.

Ялинка співачки Маші Собко дуже лаконічна, прикрас мало, але витримані вони у теплих кольорах, притаманних ялинковій моді цього року.

«Англійська» ялинка родини Бекхем - футболіста Девіда та співачки й дизайнерки Вікторії - всипана великою кількістю ліхтариків і явно виконана згідно з модними тенденціями прийдешнього року. На фото – молодший син подружжя, його звуть Круз.

Ялинка сім’ї Трамп також вбрана в теплі кольори по моді-2018, і виглядає розкішно, як і належить ялинці Білого дому. Щоправда подружжя на фото розвернуте спиною до спини, що символізує непрості стосунки.

А що, хіба сильні світу цього ніколи не сваряться на кухні?

Юлія Горбань, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-