Марина Порошенко анонсувала запуск інклюзивно-ресурсних центрів по всій країні

Марина Порошенко анонсувала запуск інклюзивно-ресурсних центрів по всій країні

Фото
Укрінформ
Інклюзивно-ресурсні центри з підтримки освіти дітей з особливими потребами запрацюють на рівні територіальних громад і районних центрів по всій території України з 1 вересня 2018 року.

Про це заявила дружина Президента Марина Порошенко, відкриваючи на Дніпропетровщині перший Інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ), повідомляє прес-служба глави держави.

"Інклюзивно-ресурсні центри з підтримки інклюзивної освіти – це важливий крок у формуванні сучасної системи кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами протягом навчання від 2 до 18 років. І такі установи запрацюють на рівні територіальних громад та районних центрів по всій Україні з 1 вересня 2018 року", - сказала Порошенко.

Перший ІРЦ, участь у відкритті якого взяла дружина Президента, розташовано на базі Солонянської середньої школи №1 на Дніпропетровщині.

Читайте також: Україна зробила потужний крок в розвитку інклюзії - Марина Порошенко

За даними прес-служби, центр надаватиме послуги дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у навчальних закладах Солонянської об’єднаної територіальної громади, а також дітям Солонянського району.

В ІРЦ передбачені кімнати для індивідуальної роботи логопедів, практичного психолога, ресурсна кімната тощо.

Марина Порошенко відкрила перший в Україні інклюзивно-ресурсний центр / Фото Миколи М'якшикова

Також у ході поїздки на Дніпропетровщину Марина Порошенко вшанувала пам'ять Героїв Небесної сотні та загиблих бійців АТО на Алеї пам’яті, яка є символом незламності українського духу та гідним прикладом консолідації суспільства, та відвідала Дніпровську школу №89, що є учасником освітнього проекту Благодійного фонду Порошенка "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації".

Як повідомлялося, положення "Про інклюзивно-ресурсний центр" затверджено Кабінетом міністрів від 12 липня 2017 року. ІРЦ утворюються з розрахунку один центр не більше, ніж на 7 тис. дітей, які проживають на території об’єднаної територіальної громади (району), та не більше, ніж на 12 тис. дітей, які проживають у місті (районі міста).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-