Викрадення шуб на Хрещатику: найсвіжіші подробиці з магазину

Викрадення шуб на Хрещатику: найсвіжіші подробиці з магазину

Укрінформ
Грабіжники знали, де в магазині найдорожчий товар, але в Мережі ми відшукали шуби набагато дорожчі

Ну, ви, звичайно, вже про це знаєте. Сьогодні о 7:20 ранку в самісінькому центрі столиці на Хрещатику сталося гучне пограбування. З магазину верхнього одягу Rapsodi, що на вулиці Хрещатик, 29а, по сусідству з магазином Цитрус, викрали 32 шуби. Поліція охорони прибула на місце злочину за чотири хвилини, але зловмисників на місці уже не було. Звертає увагу, що вони викрали лише хутро, не зацікавившись грошима взагалі. На місці злочину лишилися два ломи, правоохоронці ж наразі вивчають всі обставини. «Попередньо встановлено, що троє невідомих людей за допомогою лома розбили скляні двері магазину, проникли всередину», - йдеться в повідомленні київської поліції. Укрінформ навідався на місце злочину, коли ситуація вляглася, аби дізнатися більше подробиць.

Під вечір, о чверть на сімнадцяту в магазині порожньо – на розбитій вщент скляній вітрині вивіска «Зачинено», під дверима – потрощене скло. Окрім розбитої вітрини всередині нічого не нагадує про пограбування. Двоє продавчинь-консультанток, добряче налякані пережитим, побоюються публічно називатися чи ж робити якісь припущення щодо можливих грабіжників. Хоча й розповідають, що на цей момент уточнили кількість вкрадених шуб після інвентаризації – їх 32. Причому грабіжники викрали найдорожчі шуби – їхня вартість коливається від 47 до 97 тисяч гривень. При тому, що найближче до виходу був якраз найдешевший верхній одяг: шкіряні куртки по 3-6 тисяч гривень, дублянки, а отже грабіжники точно спланували свої дії – вони знали, на що полювати і де найдорожчий товар у магазині.

«Усі викрадені шуби -  не ексклюзивні, а звичайні норкові, як і в будь-яких інших магазинах. Ексклюзивні ж – чіповані, а коштувати вони можуть і 150 тисяч доларів. Ми переїхали сюди в серпні і не маємо ні сайту, ні каталогів. Привозили шуби з Туреччини – повісили в магазині, продали і все. 10 років до цього магазин працював на Бессарабці, і за цей час нічого подібного не траплялося, все було ідеально. Зараз просто шоковані, ось чекаємо, поки в магазин привезуть нове скло...» - говорить одна з продавчинь.

Пересічному обивателю не зрозуміло, звісно, які ж тоді ті ексклюзивні шуби по 150 тисяч доларів? Зазвичай – теж норкові, а шалена їхня вартість визначається винятково якістю хутра: густотою, висотою, м’якістю волосяного покриву та блиском (звісно, лише фахівцю під силу оцінити всі тонкощі). Залежно від цього, а також від іменитості бренду-виробника вартість норкових шуб коливається, сягаючи й 150 тисяч доларів. Серед найдорожчих хутряних виробів також шуби з інших нещасних тваринок – з соболя, вікуньї (вид з родини верблюдових. – Ред.), шиншили та рисі, які можуть сягати десятків тисяч доларів. Утім ми знайшли в Мережі лише втричі дешевшу шубу, а про шубу за 150 тисяч доларів - лише згадку. Яка ж вона, шуба за 50 з лишком тисяч доларів?

У знаменитого бренду Gucci така є – з норкового хутра та візерунком, що нагадує яскраве пір’я павича. Коштує таке задоволення $56 000.

Під кінець розмови до магазину після 5-годинних свідчень в поліції повернувся директор магазину (він сам з Туреччини. – Ред.), який, щоправда, через нервове виснаження, відмовився від будь-яких коментарів.

Тим часом користувачі Facebook вже зреагували на дивне хутряне пограбування, жартуючи, кому ж вигідний такий злочин. Серед кумедних припущень – синоптики, моль, і виробники, з якими не розрахувалися.

Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Юлія Горбань, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-