Супрун відкрила на Рівненщині Центр лікування нейротравм для учасників АТО

Супрун відкрила на Рівненщині Центр лікування нейротравм для учасників АТО

Фото
Укрінформ
Центр лікування та реабілітації наслідків нейротравм для учасників АТО відкрили напередодні у селищі Клевань на Рівненщині.

Це - перше подібне відділення у державному секторі в системі МОЗ України, повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації..

«Нарешті буде гідний Центр для наших захисників та всіх українців, які потребують реабілітації. Клеванський госпіталь один з найкращих в Україні, тому ми і вирішили обладнати на його базі спинальний Центр. Хотілося б, щоби люди, які збираються будувати або ремонтувати реабілітаційні центри, подивилися, як це працює тут. І головне - спеціалісти. Бо не обладнання робить реабілітацію успішною, а люди. І щоденна праця, і бажання встати на ноги, і турбота близьких», - сказала під час відкриття Центру в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Новий медичний заклад передбачений для пацієнтів – учасників АТО з наслідками важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують довготривалого лікування та реабілітації. Тут лікуватимуть поранених з усієї України. Потужність закладу 50 ліжок, середня тривалість курсу лікування – 180 днів.

Центр лікування та реабілітації наслідків нейротравм для учасників АТО у селищі Клевань на Рівненщині

Центр у Клевані обладнали сучасним обладнанням, облаштували багатофункціональні палати та процедурні кабінети.

Для пацієнтів-візочників передбачили ліфти. Палати обладнані відеоспостереженням, поряд з ліжками є кнопки виклику. Окремо є палати для інвалідів І-ої групи та їх родичів.

Тут є великий басейн, який планують обладнати підводною біговою доріжкою.

Для пацієнтів є спільний простір, де можна проводити час та підтримувати одне одного. Поряд є котеджі для адаптації, щоб перед випискою додому пацієнти могли пристосуватися до життя в домашніх умовах без допоміжних пристроїв.

Окрім послуг Центру, учасники АТО користуватимуться повним спектром оздоровчих процедур госпіталю. Тут будуть проводити не лише реабілітацію, а й терапевтичний супровід супутніх захворювань пацієнтів.

На ремонт приміщення, де розташований Центр,  з обласного бюджету виділили 7 млн грн, ще 11 млн грн спрямували з Державного фонду регіонального розвитку. Окремо на придбання медичного обладнання з держбюджету виділили 28 млн грн.

Фото: Фейсбук / Рівненська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-