Порошенко і Меркель обговорили звільнення заручників – це має статися до кінця року

Порошенко і Меркель обговорили звільнення заручників – це має статися до кінця року

Укрінформ
Рішення про звільнення українських заручників мають бути реалізовані до кінця року.

Про це йшлося під час телефонної розмови Президента України Петра Порошенка і канцлера Німеччини Ангела Меркель, інформує прес-служба глави держави.

"Петро Порошенко та Ангела Меркель наголосили на важливості імплементації рішень, які приведуть до звільнення українських заручників до кінця року", - йдеться у повідомленні.

Сторони також підтримали домовленість, досягнуту в рамках останнього засідання Тристоронньої контактної групи 20 грудня, щодо всеосяжного, сталого і безстрокового режиму припинення вогню з опівночі 23 грудня у зв’язку із різдвяними та новорічними святами.

Лідери країн висловили серйозне занепокоєння у зв’язку з ескалацією Росією та підтримуваними нею бойовиками ситуації на Донбасі, зокрема зростаючою кількістю обстрілів як позицій військових, так і цивільних населених пунктів.

Читайте також: Ескалацією на Донбасі Росія хоче зірвати процес звільнення заручників - Клімкін

Порошенко і Меркель висловили жаль з приводу рішення Росії про одностороннє виведення її представників зі складу Спільного центру контролю та координації припинення вогню на Донбасі. "Вони також обговорили кроки, спрямовані на відновлення повноцінної роботи СЦКК", - повідомили у прес-службі.

Президент України подякував канцлеру ФРН за рішення про продовження дії санкцій ЄС проти Росії на наступні 6 місяців і поінформував про розблокування процесу створення Антикорупційного суду в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-