Програму

Програму "Доступне житло" продовжили до 2020 року

Укрінформ
Уряд 20 грудня на своєму засіданні ухвалив постанову "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 24 жовтня 2012 р. №967". Цим документом продовжено до 2020 року термін дії державної програми забезпечення молоді житлом, яка завершується цього року.

Про це Укрінформу повідомили у четвер прес-службі Держмолодьжитла.

"Зазначене рішення уряду прийняте з урахуванням важливості питання соціального захисту і підтримки молоді в Україні. Продовження дії програми сприятиме вирішенню питання забезпечення молоді житлом і матиме позитивний вплив на вирішення демографічної проблеми, яка в Україні є дуже гострою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма передбачає фінансування механізму пільгового кредитування молоді на придбання житла, а також погашення зобов’язань за раніше укладеними договорами часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків. 

Серед джерел фінансування програми до 2020 року – кошти спеціального фонду державного бюджету, кошти місцевих бюджетів, а також залучені ресурси.

Читайте також: Договір гарантії: В Ощадбанку обіцяють більш доступні кредити для бізнесу

У Держмолодьжитлі нагадали, що станом на сьогодні діють 70 місцевих програм забезпечення молоді житлом. А за увесь період реалізації програмою скористалися понад 30 тисяч молодих сімей, з яких 12 тисяч – за програмою пільгового молодіжного кредитування і 18 тисяч – за програмою часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-