Справа на 800 тисяч: двом працівникам Укрзалізниці оголосили підозру

Справа на 800 тисяч: двом працівникам Укрзалізниці оголосили підозру

Укрінформ
Київська місцева прокуратура повідомила двом працівникам Укрзалізниці про підозру у привласненні державного майна на суму понад 800 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. 

«За результатами розслідування начальнику дільниці інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15; ч.3, ч.5, ст.27; ч.5 ст.191; ч.3, ч.4 ст.358 КК України, а його підлеглому ч.3 ст.15; ч.5 ст. 191 КК України», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що начальник однієї з дільниць Київської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця», змовившись зі своїм підлеглим, вносив у звітну документацію неправдиві відомості з метою подальшого заволодіння державним майном. 

Читайте також: Автоматизований розподіл вагонів викоренить корупційні схеми - Укрзалізниця

За даними слідства, у листопаді минулого року на виїзді з території ПЧ-3 (галузевої служби колії виробничого підрозділу «Київська дистанція колії») був зупинений вантажний автомобіль, у причепі якого знаходилися нові елементи верхньої будови колії на загальну суму понад 800 тис. грн. Супровідних документів щодо їх походження водій не мав. Правоохоронці встановили, що ці елементи були списані начальником дільниці як такі, що змонтовані в колію під час ремонту залізничного шляху на закріпленій за ним території.

Службовцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-