Пластуни передали Порошенку Вифлеємський вогонь

Пластуни передали Порошенку Вифлеємський вогонь

Фото
Укрінформ
Українські пластуни передали Президенту Петру Порошенку вогонь миру з Вифлеєму, який запалюють на місці народження Ісуса Христа напередодні Різдва.

Про це глава держави повідомив у Facebook.

"Уже стало доброю традицією кожного року у переддень Різдва отримувати від українських пластунів вогник Вифлеємського вогню, який є символом світла, миру та добра. Знаю, що вони повезуть Вогонь і нашим захисникам на Сході. І я вдячний їм за підтримку наших воїнів", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Різдвяні ялинки: як світові столиці до свят готувалися

Він побажав, щоб світло цього вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, принесло у кожну українську родину радість, наповнило новими надіями, зміцнило віру у незбориму силу правди та справедливості.

Передача Віфлеємського Вогню

Традиція привозити до Різдва вогонь із Вифлеєму народилася в Австрії у 80-роках. Ініціаторами виступили місцеві журналісти та скаути. Вогонь запалюється на місці народження Ісуса Христа і перевозиться до Європи, де передається від країни до країни.

Фото: Порошенко, ФБ

В Україні пластуни поширюють вогонь у держустанови, лікарні, сиротинці, передають діаспорі у різні країни, а також – українським військовим на передову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-