Суд зняв арешт з майна сина Авакова

Суд зняв арешт з майна сина Авакова

Укрінформ
Апеляційний суд Києва скасував ухвалу суду першої інстанції про накладення арешту на майно сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра і призначити новий судовий розгляд клопотання про накладення арешту на це майно.

Про це у коментарі журналістам після судового засідання поінформував прокурор САП Олександр Снєгірьов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд скасував ухвалу про накладення арешту на майно (Авакова-молодшого - ред.) і призначив новий судовий розгляд (клопотання про накладення арешту на майно Олександра Авакова - ред.) у зв'язку з тим, що у матеріалах провадження (надісланих із суду першої інстанції - ред.) був відсутній журнал судового розгляду. Це є безумовною підставою для скасування судового рішення", - сказав Снєгірьов.

Він зазначив, що на це майно накладався попередній арешт, тому "за таких обставин він, можна так сказати, відновлює свою дію".

"Тобто, ми повертаємося на стадію розгляду (клопотання - ред.), а діє попередній арешт на це майно. Тому юридичної можливості для того, щоб це майно змінило власника, на цей час немає", - пояснив прокурор.

Як наголосив Снєгірьов, те, що в суді першої інстанції буде призначено повторний розгляд цього клопотання, "на попередній арешт майна, який був накладений у цьому провадженні, це ніяк не впливає".

Він поінформував, що попередній арешт накладається за постановою заступника директора або директора НАБУ за погодженням з прокурором САП, і після накладення арешту потрібно було 48 годин для того, щоб подати відповідне клопотання, що і було зроблено.

"Суд задовольнив це клопотання тоді, але так як суд цю ухвалу скасував, ми просто повертаємося на попередню стадію... Майно, якщо не буде вчинене правопорушень, нікуди не дінеться. Воно буде продовжувати бути під попереднім арештом", - підкреслив він.

Водночас адвокат сина глави МВС Андрій Тарасов у коментарі журналістам зазначив, що те, що у матеріалах провадження не було журналу судового засідання, "це порушення з боку суду першої інстанції".

Читайте також: Справа рюкзаків: суд залишив сина Авакова під особистим зобов'язанням

Під час розгляду апеляційної скарги у суді не було самого Олександра Авакова, були присутні лише його адвокати.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та керівника ІТ-компанії "Turboseo" Володимира Литвина у рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Солом'янський районний суд Києва 1 листопада обрав особисте зобов'язання як запобіжний захід для всіх трьох фігурантів так званої "справи рюкзаків".

Пізніше у САП повідомили, що суд наклав арешт на майно Авакова-молодшого і Чеботаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-