В Охматдиті відкрили стерилізаційне відділення із сучасним обладнанням

В Охматдиті відкрили стерилізаційне відділення із сучасним обладнанням

Укрінформ
У столичній дитячій лікарні «Охматдит» відкрили нове стерилізаційне відділення. Відтепер лікування та операції будуть безпечнішими як для дітей, так і для медиків.

Про це повідомляє Урядовий портал

Центральне стерилізаційне відділення – це окремий структурний підрозділ лікарні, в якому проводять передстерилізаційну очистку виробів медичного призначення (інструментів, катетерів, зондів) та стерилізацію білизни, перев'язувального матеріалу, інших медичних виробів паровим та повітряним методами.

"Нове стерилізаційне відділення, яке оснащене сучасним обладнанням – яскраве свідчення послідовної політики корпорації, яке гарантує кожному маленькому пацієнту та усьому медичному персоналу лікарні безпеку. Інвестиція в здоров’я та освіту наших дітей – це найкраща інвестиція в майбутнє нашої країни», –  зазначив заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.

«Охматдит» - це лікарня національного рівня. Щороку тут консультують понад 300 тисяч дітей, близько 20 тисяч - отримують невідкладну допомогу, понад 18 тисяч дітей лікується у стаціонарі. Кожного року в дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» хірурги проводять близько 7 тисяч операцій.

Стерилізаційне відділення в «ОХМАТДИТ», яке працювало до сьогодні в лікарні, було побудоване ще в 1986 році. За 31 рік роботи його жодного разу не ремонтували і не оновлювали. Обладнання, яким користувалися медики, було застарілим та не відповідало ані потребам часу, ані сучасним стандартам знезаражування.

Наприкінці минулого року адміністрація лікарні прийняла рішення про переоснащення та переведення відділення до нових приміщень, які відповідають сучасним санітарно-епідеміологічним стандартам.

Читайте також: Гройсман квапить МОЗ із запуском Охматдиту

З середини травня розпочались роботи, які тривали до грудня 2017 р. Вартість проекту в цілому з обладнанням та його установкою  склала 25,5 млн грн. Приміщення нового Центрального стерилізаційного відділення повністю оснащені сучасним обладнанням, меблями, розхідними матеріалами і готові до початку роботи для забезпечення повної потреби лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-