СБУ викрила трьох адмінів антиукраїнських спільнот у соцмережі

СБУ викрила трьох адмінів антиукраїнських спільнот у соцмережі

Відео
Укрінформ
Працівники СБУ у грудні припинили діяльність трьох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережі, які розміщували матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці задокументували протиправну діяльність мешканців Одеси, Слов'янська та Бахмута, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російській соціальній мережі "ВКонтакте", - йдеться у повідомленні.

Оперативники встановили, що модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережі матеріали із закликами до зміни меж території України та на підтримку терористичних організацій "Л/ДНР". За свою антиукраїнську діяльність вони отримували гроші від російських кураторів.

Читайте також: СБУ розкрила плани спецслужб РФ: теракти, шпигунство та угон літака

Під час обшуків за місцями проживання адміністраторів працівники СБУ виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок від російських спецслужб.

Дії зловмисників кваліфіковані за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-