В МВС назвали кількість жертв ДТП в Україні за останні два роки

В МВС назвали кількість жертв ДТП в Україні за останні два роки

Відео
Укрінформ
За 11 місяців 2017 року в ДТП загинули 3 тис 58 осіб і понад 31 тис. були травмовані.

Про це повідомив начальник департаменту патрульної поліції Євген Жуков на звітній конференції Міністерства інфраструктури України, трансляцію якої вів телеканал "112 Україна".

"За 2016 рік в зоні проведення АТО загинули 763 наших захисника - за цей же час в мирних містах на наших дорогах загинуло в чотири рази більше наших громадян. Кожен день в середньому гине вісім чоловік", - розповів Жуков.

Читайте також: На Львівщині у ДТП загинув військовий

Як зазначив Жуков, в аваріях на українських дорогах було травмовано понад 31 тис. осіб.

"За 11 місяців 2017 було 146 тис. ДТП. З них 24 тисячі із потерпілими. Загинули 3058 наших громадян... Тільки цього року поліцейські виявили і зафіксували понад 2 млн порушень, грубих порушень", - розповів він.

Читайте також: Смертельна ДТП в Харкові: Зайцева визнала провину

Згідно з даними патрульної поліції, за 2016 рік сталося майже 155 тис. ДТП, з них - 25 тис. з постраждалими. За рік в ДТП загинуло 3 тис. 187 осіб, ще 32 тис. отримали травми.

Жуков додав, що найчастіше причинами ДТП були порушення правил дорожнього руху і водіння в нетверезому стані.

"Основні причини – це перевищення максимально дозволеної швидкості руху, це порушення правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть, недотримання дистанцій, а також керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Це свідчить про те, що у нас недостатнє законодавство у сфері безпеки дорожнього руху. У нас нема фіксацій порушень ПДР", - констатував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-