Вступ-2018: Міносвіти по-новому

Вступ-2018: Міносвіти по-новому "розпише" бюджетні місця

Укрінформ
Під час вступної кампанії-2018 Міносвіти розширить практику використання широкого конкурсу - коли бюджетне місце надається не конкретному вишу, а "йде" за вступником з найкращими балами.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Практика 2015-2017 років засвідчила, що широкий конкурс – це ефективна методика забезпечення справедливого розподілу місць держзамовлення. Вона передбачає алгоритмічний розподіл вступників за їхніми конкурсними балами та обраними пріоритетностями. Тому 2018 р. ми переводимо на широкі конкурси більшість педагогічних спеціальностей для вступників на бакалаврат. Також вперше буде використано широкий конкурс для розподілу бюджетних місць у магістратуру. Це стосуватиметься спеціальностей "Право" та "Міжнародне право", – розповів директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Читайте також: Вступ-2018: запрацювали нові правила для абітурієнтів

Він нагадав, що наступного року вступ до магістратури "Права" та "Міжнародного права" проводиться у формі єдиних фахових іспитів та випробувань з використанням технологій ЗНО. Вони включатимуть тестування з іноземної мови, права та загальних навчальних правничих компетентностей.

Зареєструватися можна буде з 14 травня до 5 червня 2018 року. Самі ж тестування проходитимуть у два етапи: 11 липня – з іноземної мови, 13 липня – з права та правничих компетентностей. Це пов’язано з тим, що 2018 – поки що як експеримент – єдиний фаховий іспит з іноземної мови також проводитимуть для вступників до магістратури з низки гуманітарних галузей. Це, зокрема, "Гуманітарні науки" (крім спеціальності "Філологія"), "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Сфера обслуговування", "Міжнародні відносини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-