Інтерпол більше не шукає

Інтерпол більше не шукає "лісника Януковича" через "гуманізм" Печерського суду – Єнін

Ексклюзив
Укрінформ
Комісія контролю за файлами Інтерполу ухвалила зняти з міжнародного розшуку екс-керівника Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця через відмову українського суду застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це сказав у коментарі Укрінформу заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Це рішення комісії контролю за файлами Інтерполу. Причина - "найгуманніший суд у світі", який свого часу відмовив органу слідства в застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідно Сівець цим скористався і оскаржив червону картку", - пояснив він.

Як повідомлялося, 20 листопада у Генпрокуратуру надійшов лист від Інтерполу, у якому йшлося про зняття з розшуку екс-керівника Держлісу Сівця та його дружини - громадянки Російської Федерації Марини Журавльової.

Печерський райсуд Києва вже двічі відмовляв Головному слідчому управління Генпрокуратури у задоволенні клопотання про дозвіл на заочне засудження Сівця. Наразі слідчі вже втретє звернулися по Печерського райсуду з клопотанням надати дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно "лісника Януковича".

30 травня 2016 року Сівця та його дружину Журавльову було оголошено у розшук, а 15 листопада - у міжнародний розшук Інтерполу.

Читайте також: Інтерпол зняв з розшуку "лісника Януковича"

ГПУ повідомила про підозру Сівцю та Журавльовій 26 травня 2016 року. Правоохоронці звинувачують їх у налагодженні схеми, коли іноземні покупці деревини у період з 2011-го по 2014 рік оплачували так звані маркетингові послуги за отримання необхідних обсягів продукції.

У ГПУ стверджують, що підозрювані отримали таким чином хабарів на 140 млн грн, які легалізували за допомогою офшорних компаній.

Також 31 травня 2016 року була арештована елітна нерухомість, яка належить родині Сівця. Зокрема, його родина володіє трьома земельними ділянками на Печерську по вул. Мічуріна, на яких розташований маєток площею 1 тис. 85 кв. м. Також у власності Сівця перебуває будинок площею 188 кв. м у селі Старі Безрадичі, що в Обухівському районі. Дружині екс-очільника Держлісагентства належить 95,6% акцій ПАТ "Клеванський лісозавод "Промінь".

За даними правоохоронців, наразі Сівець переховується у Росії.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-