Прокуратура оголосила підозру екс-директору

Прокуратура оголосила підозру екс-директору "Олімпійського"

Укрінформ
Прокуратура оголосила підозру у розкраданні виділених на Євро-2012 коштів екс-директору ДП "Олімпійський" та ще двом директорам приватних фірм.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"В рамках провадження Київської прокуратури та СБУ про розкрадання коштів Євро-2012 проведено обшуки та оголошено про підозру екс-директору ДП "Олімпійський", генеральному директору фірми - підрядника і директору посередницької структури", - написав Луценко.

Генпрокурор вказав, що сума збитків лише при закупівлі у 2011 році крісел на стадіон становила 27 млн грн.

У прес-службі столичної прокуратури додали, що, за даними слідства, службові особи ДП "НСК "Олімпійський" придбали за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону з подальшим виведенням коштів у готівку через суб'єкти господарювання з ознаками фіктивності. 

"Сума встановлених збитків державному бюджету України під час закупівлі у 2011 році тільки крісел склала майже 27 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розслідування злочинів проти Майдану не стало пріоритетом держави - Горбатюк

На даний час правоохоронцями проведено обшуки у посадових осіб ДП "НСК "Олімпійський" та суб'єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів.

За результатами слідчих дій повідомлено про підозру у співучасті у вчиненні розтрати в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 КК України керівнику генерального підрядника - ТОВ "АК Інжинірінг" та керівнику субпідрядника - підприємства "Спецпостач" Міжнародного благодійного фонду "Безпека країни", підкреслили в прокуратурі.

Крім того, підготовлено повідомлення про підозру колишньому керівнику ДП "НСК "Олімпійський" за ч. 5 ст. 191 КК України. На даний час місцезнаходження останнього встановлюється, повідомили у відомстві.

До суду внесені клопотання про застосування відносно підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 13 млн грн кожному.

Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-