Оголосили підозру хакеру, що

Оголосили підозру хакеру, що "керував" торгами у СЕТАМ

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру чоловіку, який шляхом втручання у роботу державного підприємства «Система електронних торгів арештованим майном» (СЕТАМ) завдав державі збитків на майже 2 млн грн.

Про це інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України у Facebook

“Поліцейські встановили, що уродженець м. Кривий Ріг за грошову винагороду вносив зміни до порядку проведення торгів, тим самим надавав змогу зацікавленим особам виграти у торгах за мінімальними ставками”, - йдеться у повідомленні.

За даними кіберполіції, спочатку зловмисник виявив вразливості системи, а потім вносив зміни до записів системи та адресував користувачів сайту на власні тимчасові сайти. За допомогою написаного ним коду чоловік вилучав з браузерів користувачів наявні логіни та паролі, які потім використовував для блокування усіх «непотрібних» учасників торгів.

У результаті ряд торгів було проведено з порушеннями, що призвело до недоотримання близько двох мільйонів гривень у державний бюджет, констатують у кіберполіції.

Правопорушнику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем за попередньою змовою групою осіб). Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-