МОЗ назвало вакцини, які вбережуть від менінгіту

МОЗ назвало вакцини, які вбережуть від менінгіту

Укрінформ
Україна не закуповує специфічну вакцину від менінгіту, але в наявності є вакцина від гемофільної інфекції, збудника, який викликає ряд захворювань, в тому числі і менінгіт.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Україна за кошти державного бюджету закуповує Hib-вакцину від гемофільної інфекції: вакцину для профілактики захворювань, збудником яких є HAEMOPHILUS INFLUENZAE типу b, серед яких і менінгіт. Ця вакцина наявна в усіх регіонах, на 1 жовтня в регіонах залишалось 262 371 доз, інформація про наявність вакцини щомісяця оновлюється на сайті МОЗ", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також повідомили, що вакцинація від менінгіту не входить до календаря щеплень в Україні як обов'язкова, а відноситься до рекомендованих.

"Специфічна вакцина від менінгіту не закуповується за кошти державного бюджету, але може закуповуватися за кошти місцевих бюджетів чи інших джерел, не заборонених законодавством, або громадянами у приватному порядку. Так, в Україні зареєстрована вакцина від менінгококової інфекції - "Менактра", - поінформували в МОЗ.

У відомстві також повідомили, що включення специфічної вакцини від менінгіту та інших вакцин (пневмококової, ротавірусної, папіломавірусної) до національного календаря щеплень має бути розглянуто з урахуванням багатьох чинників. Наразі розглядається можливість впровадження планового щеплення пневмококовою вакциною.

Проти збудників менінгіту існують такі вакцини: менінгококова вакцина, пневмококова вакцина, Hib-вакцина від гемофільної інфекції.

Читайте також: Вакцинуватися від грипу можна в 16 медзакладах Києва – КМДА

Менінгіт - це запалення захисних оболонок головного або спинного мозку людини. Бактеріальна або вірусна інфекція, що потрапляє до спинномозкової рідини (ліквору), яка циркулює у порожнинах головного та спинного мозку, та зазвичай викликає запальний процес. Однак причинами менінгіту можуть стати і певні травми, рак, вживання деяких лікарських препаратів, а також інші види інфекцій.

Як повідомлялося, 2 листопада у КМДА заявили, що у столиці зросла кількість захворювань на менінгококову інфекцію - 27 випадків проти 10 минулорічних, при цьому 18 випадків менінгіту зареєстровано у дітей до 17 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-