Справа рюкзаків: суд отримав клопотання САП про арешт сина Авакова

Справа рюкзаків: суд отримав клопотання САП про арешт сина Авакова

Укрінформ
Солом'янський райсуд отримав клопотання САП про обрання запобіжного заходу для підозрюваного у кримінальному провадженні щодо розтрати державних коштів під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Олександра Авакова.

Про це заявила у коментарі журналістам прес-секретар Солом'янського райсуду Яна Квітченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Квітченко, автоматизована система розподілу справ визначила, що дане клопотання розглядатиме слідчий суддя Віталій Українець. Тепер він має визначити дату і час проведення судового засідання. Розгляд клопотання відбудеться за адресою: Київ, Вознесенський узвіз, 10 б.

"Щодо інших фігурантів - жодного клопотання ще не надходило", - додала прес-секретар.

Квітченко попросила журналістів не чекати початку судового засідання, оскільки про час буде повідомлено додатково.

Як повідомлялося, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Читайте також: Сину Авакова вже вручили клопотання про п'ять мільйонів застави - адвокат

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляв, що слідство проситиме суд для сина Авакова запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у 5 млн грн.

Близько 14.30 адвокат Олександра Авакова Андрій Федур спрогнозував, що суд з обрання запобіжного заходу сину Авакова розпочнеться не раніше, ніж через три години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-