Каськіву наказали здати паспорти і призначили заставу – Сарган

Каськіву наказали здати паспорти і призначили заставу – Сарган

Укрінформ
Печерський районний суд обрав для колишнього голови Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва альтернативний запобіжний захід у вигляді застави.

Про це повідомила у Фейсбуці прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган. 

"Генеральна прокуратура звернулася до Печерського райсуду м. Києва для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту екстрадованому з Панами громадянину Владиславу Каськіву. У ході розгляду питання захист Каськіва надав суду довідку про повне відшкодування останнім завданих державі збитків. Врахувавши даний факт, а також наявність п’ятьох неповнолітніх дітей, Печерський районний суд ухвалив рішення "застосувати щодо підозрюваного В.Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах 2-місячного терміну досудового розслідування. Обрати підозрюваному Каськіву альтернативний захід у вигляді застави", - зазначила вона.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

Читайте також: Каськіва екстрадували до України - Луценко

Досудове слідство триває.

Як повідомляв Укрінформ, Владислава Каськіва екстрадували із Панами в Україну.

Каськіва затримали в Панамі у вересні 2016 року. У ГПУ заявили, що Каськів, який перебував у базі розшуку Інтерполу, був зупинений на кордоні з Коста-Рікою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в'їзді в останню. Згодом стало відомо, що Каськів вийшов з-під варти під заставу в 600 тис. дол. і, перебуваючи під домашнім арештом, подав клопотання про політичний притулок у Панамі. Однак Каськіву було відмовлено в статусі політичного біженця.

Екс-голову Держінвестпроекту підозрюють у розкраданні в 2012-2013 роках 7,5 млн грн державних коштів за укладеним договором про надання фіктивних рекламних послуг з ТОВ "Глорія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-