Геращенко повідомив деталі вбивства Окуєвої: Нападників було двоє

Геращенко повідомив деталі вбивства Окуєвої: Нападників було двоє

Укрінформ
Зловмисників, які причетні до вбивства чеченського добровольця з батальйону «Київ-2», лейтенанта ВДВ Збройних Сил України Аміни Окуєвої, було двоє.

Про це у ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко.

“Судячи з усього, терористів було двоє. Один чекав на повороті з Одеської траси (поблизу Глевахи — ред.) і дав сигнал іншому злочинцю, який сидів у кущах зі зброєю”, - сказав Геращенко.

Він також повідомив, що наразі є дві основні версії вчинення цього злочину. Перша — це дії російських спецслужб, “вбивство з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації, створення атмосфери терору і жаху в Україні”.

“Друга — це дії осіб, які знаходяться на території Чеченської Республіки, тобто помста Адаму (Осмаєву — ред.) за те, що він пішов проти Рамзана Кадирова і його оточення”, - додав нардеп.

Геращенко поінформував, що наразі Осмаєв перебуває під держохороною, “думаю, що йому потрібно буде надавати цю охорону і надалі до кінця його життя, і цього разу йому вже не доведеться від неї відмовлятися”.

“Я впевнений, що цих покидьків ми знайдемо, і вони будуть сидіти все своє життя у тюрмі”, - зазначив Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 30 жовтня невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої поблизу селища Глеваха Київської області. Внаслідок замаху Окуєва загинула на місці, а її чоловік,  Осмаєв, дістав поранення. Невідомі, які скоїли напад на активістів Осмаєва та Окуєву, зникли на авто у невідомому напрямку. Що це за автомобіль - наразі встановлюють правоохоронці. По Київській області та в сусідніх областях введено план «Сирена».

За словами Осмаєва, він намагався надати Аміні першу допомогу, але «їй влучили в голову». Крім того, Осмаєв заявив, що червневий замах та нинішній - «ланки одного ланцюга».

Читайте також: На місці вбивства Окуєвої повторно розпочата робота експертів

Раніше на колишніх бійців-добровольців Окуєву та її чоловіка Осмаєва вже був замах. 1 червня на Подолі в Києві нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама, після чого Окуєва вистрілила у відповідь. Після замаху Окуєвій та Осмаєву надали державну охорону. Після того, як закінчився термін охорони, їм запропонували його продовжити, однак Окуєва та Осмаєв відмовилися.

Аміна Окуєва - чеченський доброволець із батальйону «Київ-2», лейтенант ВДВ Збройних сил України.  Брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону «Київ-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-