До справи мажора Толстошеєва долучать міжнародних експертів

До справи мажора Толстошеєва долучать міжнародних експертів

Укрінформ
Міжнародні експерти допоможуть провести повторну експертизу стану здоров'я Станіслава Толстошеєва, який у січні 2016 року на позашляховику задавив жінку в Києві.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу керівник столичної прокуратури Роман Говда.

"Я ініціював проведення ще однієї експертизи стану здоров'я Толстошеєва із залученням міжнародних експертів. На даний час ми отримали позитивну відповідь від керівництва МОЗ про можливість проведення такої експертизи спеціалістами Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України. Вони зараз займаються залученням міжнародних фахівців, і після проведення експертизи нададуть нам свої висновки", - сказав він.

Після цієї завершальної експертизи столична прокуратура збирається ухвалити остаточне рішення у справі Толстошеєва.

Говда запевнив, що ніхто з працівників прокуратури не зацікавлений в покриванні цієї справи. 

Прокурор розповів, що після відновлення розслідування були проведені повторні допити усіх свідків, у тому числі безпосередніх очевидців ДТП, лікарів, які надавали допомогу постраждалим.

"Окремо перевіряли інформацію про можливу фальсифікацію досліджень на вміст алкоголю та наркотиків. Для цього провели порівняльну експертизу ДНК його волосся зі зразками, відібраними у нього після ДТП. Після того, як отримали висновок, який підтвердив їх автентичність, ще раз призначили токсикологію. Вмісту наркотичних речовин у зразках Толстошеєва експерти не виявили, як і в зразках, відібраних вже після скасування постанови про закриття провадження", - зазначив Говда.

Як повідомлялося, 9 січня 2016 року Толстошеєв на  позашляховику Мersedes в'їхав у фасад стоматологічної клініки та збив на смерть 62-літню жінку. Як стверджували очевидці  трагедії, водій був у стані алкогольного сп'яніння. Водночас сам Толстошеєв повідомив, що в нього тоді вперше стався приступ епілепсії.

Читайте також: У прокуратурі кажуть, що не закривали справу мажора Толстошеєва

У січні поточного року суд визнав непідсудним Толстошеєва. Рішення було ухвалене на підставі висновків експертиз, у яких йшлося, що Толстошеєв не контролював себе через приступ епілепсії. Столична прокуратура закрила кримінальну справу відносно нього, але згодом, через тиск громадськості, поновила розслідування.

Зазначимо, що Станіслав Толстошеєв - син донецького бізнесмена Андрія Толстошеєва.

Фото: censor.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-