З нічного клубу - до військкомату: в омбудсмена прокоментували дії поліції

З нічного клубу - до військкомату: в омбудсмена прокоментували дії поліції

Укрінформ
Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига назвав "свавіллям" доправлення до військкомату відвідувачів київського нічного клубу.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "112 Україна".

"Про законність тут взагалі не йдеться. Фактично є таке російське слово - "беспредел", і, власне, це те, свідками чого ми стали. Шукати в цьому якусь законність просто немає сенсу. Порушено стільки статей Конституції та Кримінально-процесуального кодексу, що, я думаю, це справа на довгі місяці, оскільки занадто багато людей було залучено в усе це, дуже багато порушень. Все це вже зафіксовано, запротокольовано. На збірному пункті все документується, в тому числі збираються дані від потерпілих та їхніх родичів", - заявив Чаплига.

За словами уповноваженого, підстав утримувати людей у військкоматі не було.

"Ми попросили, щоб до нас зверталися з письмовими свідченнями, і вже багато таких заяв отримано. Так, фактично підтверджено свідчення, що було застосовно надмірну силу з боку працівників поліції, невиправдану, не було надано правової допомоги, тобто осіб було позбавлено права на захист. Десь статей 5 КПК грубо порушено", - заявив Чаплига.

Він також повідомив, що ближче до ночі вдалося звільнити незаконно утримуваних осіб. Кілька людей вирішили добровільно залишитися для проходження медичного огляду на збірному пункті, "але це їхня особиста свобода, і ми в цьому особисто переконалися. Сьогодні вони повинні отримати направлення на медогляд, а потім повістку для прибуття до військкомату на призовну комісію".

Читайте також: Поліція спростовує спробу рейдерського захоплення військової частини під Одесою

Як повідомляв Укрінформ, вчора столична поліція провела рейд у нічному клубі, що у Шевченківському районі. Затримано 17 людей з наркотиками, 32 відвідувачів доставили до військкомату, оскільки вони ухилялися від призову на строкову службу. Також правоохоронці виявили у клубі 11 дітей, яких передали батькам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-