Чийгоз і Умеров прибули до аеропорту Анкари на рейс в Україну

Чийгоз і Умеров прибули до аеропорту Анкари на рейс в Україну

Укрінформ
Звільнені з російського ув'язнення заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз прибули до аеропорту Анкари і очікують рейсу в Україну. 

Про це повідомляє "112ua".

Вони відзначили важливість зв'язку між лідерами України Петра Порошенка та Туреччини Раджипом Ердоганом. "Якщо у України будуть такі союзники, то в Україні будуть хороші перспективи... Я вже знаю, що наше звільнення дало особливий дух тим, який зараз репресований", - зазначив Чийгоз.

Колишні політв'язні повідомили про плани в Україні. "У першу чергу ми чекаємо не дочекаємося, коли ми опинимося на своїй землі. Зберемося громадою. Будемо вести боротьбу, яку ми затіяли, деокупацію... За цими формулюванням повинна бути чітка щоденна робота", - розповів Він.

Чийгоз додав, що вони також планують зустрітися лідерами кримських татар: "звірити годинники з ними і продовжувати боротьбу за Україну". Умеров ж не виключив зробити спробу повернутися в Крим.

"Все світове співтовариство не повинно продовжувати бути стурбованим. Настав час визволення всіх. Не можуть вони не бачити, що сотні дітей залишилися без батьків", - заявив Чийгоз.

На їхню думку, на даний момент тільки шляхом санкцій і тиску можна змусити Москву продовжувати звільняти політв'язнів.

Читайте також: Умеров і Чийгоз зустрілися з президентом Туреччини

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що в даний момент в Російській Федерації утримують 38 політичних ув'язнених українців.

Нагадаємо, 25 жовтня представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, незаконно засуджених судами в окупованому Криму, видали Туреччини. 

Фото: 15minut.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-