В Україні вже незабаром з’явиться Стратегія управління відходами – Семерак

В Україні вже незабаром з’явиться Стратегія управління відходами – Семерак

Укрінформ
Урядовий комітет підтримав проект Стратегії управління відходами й Кабінет міністрів уже на найближчих засіданнях уряду може ухвалити документ.

Про це написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у Facebook.

Він нагадав, що робота над майбутньою Стратегією управління відходами розпочалася більше року тому.

“Наш проект документу цього тижня позитивно пройшов Урядовий комітет. Очікуємо, що на найближчих засіданнях отримаємо схвалення і від уряду. Потім - ухвалення необхідного законодавства (не навпаки) під нові економічні та управлінські підходи до поводження з відходами і реальні інструкції й економічні моделі (плани дій) як діяти на місцях”, - зазначив Семерак.

Читайте також: Україна має можливості для переходу на відновлювані джерела енергії - Фонд Бьолля

За його словами, Міприроди працювало над проектом Стратегії спільно із ЄБРР, GIZ, бізнес-асоціаціями та іншими дотичними відомствами.

“Я знаю, що є ті, хто не вірить у різноманітні стратегії. Але без політичної волі й економічних доктрин не вийти з колапсу. Німеччина і Швейцарія свого часу так само методом проб та помилок знайшли власні оптимальні моделі поводження з відходами. Вони також писали під них стратегії та розробляли плани заходів. Нам цей документ теж вкрай необхідний”, - підкреслив урядовець.

Водночас він додав, що тільки минулого року в Україні накопичилося понад 350 млн тонн відходів, із яких побутові становлять лише 3% або десь трохи більше 10 млн тонн, решта – промислові, будівельні, небезпечні, сільськогосподарські та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-