Суд знову змінив Януковичу адвоката і взяв перерву

Суд знову змінив Януковичу адвоката і взяв перерву

Оновлено
Укрінформ
Суд призначив обвинуваченому в держзраді Віктору Януковичу нового адвоката - Ігоря Ляшенка - та призначив наступне засідання суду на 4 грудня.

Відповідне рішення у четвер оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив оголосити перерву до 4 грудня", - сказав Дев'ятко.

Суд ухвалив таке рішення, щоб надати новому адвокату Януковича досить часу для ознайомлення з матеріалами справи, а також попередніх судових засідань у ній.

Також Дев'ятко після початку судового засідання повідомив присутнім, що до суду надійшла заява колишнього захисника Януковича Максима Гераська, в якій адвокат "фактично погрожує складу суду кримінальним переслідуванням, а саме оцінює ухвалу суду про його заміну як таку, що містить явні ознаки злочину, передбаченого ст. 374, 375 Кримінального кодексу".

Також у цій заяві Герасько зазначив, що, на його думку, він продовжує здійснювати захист Януковича, і попросив суд перенести це засідання на іншу дату у зв'язку із неможливістю брати участь у засіданні через сімейні обставини.

Суд залишив заяву Гераська без розгляду як таку, що була подана не учасником процесу.

29 червня Оболонський райсуд Києва ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-