У вбивстві Мосійчука був зацікавлений Кадиров — радник глави МВС

У вбивстві Мосійчука був зацікавлений Кадиров — радник глави МВС

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко вважає, що у замаху на нардепа Ігоря Мосійчука є "російський слід", а в його вбивстві був зацікавлений глава Чечні Рамзан Кадиров. 

Про це він заявив в коментарі "112 Україна"

"Варіантів може бути небагато. Замовник один – РФ. Є конкретні докази, які можуть підтверджувати те, що зацікавлені, зокрема заяви Рамзана Кадирова від 2014 року, у яких він прямо говорив про свої наміри вбити Мосійчука і деяких його колег... Звичайно, слідство розглядає і має розглядати інші версії, але я думаю, що доказова база зараз достатня для того, щоб однією з пріоритетних мати саме версію російського замовника. І не виключаю, що виконавці можуть бути найрізноманітніші", - сказав Варченко.

За його словами, Кадиров може бути причетний до замаху на нардепа, оскільки в 2014 році погрожував йому вбивством.

Читайте також: СБУ підтверджує, що вибух у Києві розслідують як теракт

Разом із цим, однопартієць Мосійчука, нардеп Юрій Чижмарь, вважає, що замовників замаху на Мосійчука слід шукати і в Україні. "Я думаю, що це український слід, я б розглядав паралельно з російською українську складову. Я не вірю, що саме з політичних мотивів, я не вірю, що мова йде про якихось колег по парламенту з інших фракцій. Для мене це здається абсурдним варіантом", - заявив він.

Зазначимо, що в 2014 році в мережі було опубліковано відео, на якому Ігор Мосійчук під крики "Слава вільній Ічкерії" розстрілює портрет Рамзана Кадирова. Пізніше глава Чечні заявив, що "Мосійчука вб'ють, якщо ми до нього не доберемося".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-