Один із блокувальників Святошинського суду раніше

Один із блокувальників Святошинського суду раніше "мінував" колонію - поліція

Укрінформ
Один із блокувальників роботи Святошинського районного суду перебуває в розшуку за завідомо неправдиве повідомлення про замінування Березанської виправної колонії.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва. 

“Після розблокування будівлі суду до Шевченківського управління поліції доставили 30 осіб. Під час встановлення їх анкетних даних з'ясувалося, що серед доставлених є уродженець РФ, 1991 року народження, який перебуває у розшуку за завідомо неправдиве повідомлення про замінування Березанської виправної колонії”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі правоохоронці готують матеріали для затримання чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“Окрім того, йому буде оголошена підозра у вчиненні правопорушення у Святошинському районному суді за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Жителю Вишгорода Київської області загрожує до семи років позбавлення волі. Під час перевірки також встановлено, що раніше чоловік, який є військовослужбовцем Збройних сил України, самовільно залишив військову частину в Ужгороді. Ця інформація буде ретельно перевірена”, - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Рада суддів просить ГПУ покарати винних у блокуванні Святошинського райсуду

У вівторок вранці правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Затримано 30 людей.

Засідання було перенесено до іншої судової зали.

Приміщення суду та вся територія довкола оточена силовиками.

Миколу Коханівського, який називає себе "головою проводу Добровольчого руху ОУН", затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. Під час зіткнень застосовувалися меблі та інші предмети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-