Супрун каже, що медреформу запустять з первинної ланки

Супрун каже, що медреформу запустять з первинної ланки

Фото
Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що реальна медична реформа розпочнеться з 2018 року.

Про це вона сказала під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні сталася історична подія для України. Вперше за 26 років незалежності України відбудеться медична реформа. Хочу подякувати народним депутатам за цей важливий крок. Вже у 2018 році почнеться перша реальна медична реформа в країні на первинній ланці", - сказала Супрун.

За її словами, сьогодні український народ вимагає змін у медичній системі.

"Є багато міфів про медичну реформу, але насправді те, що ми зробили сьогодні - це є старт до нової медичної системи, де кожен українець буде мати вільний доступ і державні гарантії фінансування на якісні медичні послуги", - додала Супрун.

Тріумф Уляни Супрун / Фото: Мусієнко Владислав. Укрінформ

У свою чергу, заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський зазначив, що якість надання медичної допомоги залежить від змін у медичній освіті.

Читайте також: Медреформа відкриє доступ сільським жителям до якісної меддопомоги - Порошенко

"Створюючи зараз фінансові передумови стимулювання якісних змін в медицині, треба казати, що суттєво якість надання медичної допомоги мінятиметься зі змінами в медичній освіті. Паралельно з тими кроками, які міністерство робить, і введенням вимог для вступу на медичні спеціальності, і коли ми робимо жорсткіші екзамени на випуску з медичних вузів, міняючи вимоги до майбутніх лікарів, ми буде змінювати всю концепцію, все бачення медичної освіти. Саме зміни в медичній освіті поміняють обличчя медицини. Лікує пацієнта лікар, від його освіти, від його мотивації залежатиме життя та здоров’я пацієнта", - сказав Лінчевський.

Читайте також: Медреформа дозволить підвищити зарплати лікарів до 18 тисяч - Корчинська

За його словами, прийнятий Верховною Радою закон про медичну реформу створює передумови для позитивного стимулювання якісних зрушень в медицині. "Разом з тим, цей прийнятий законопроект захищає пацієнта, забезпечуючи і гарантуючи йому якісну медицину. Попереду дуже багато роботи в Міністерстві для того, щоб із завтрашнього дня почати працювати над покроковим втіленням цієї реформи", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, парламент у четвер ухвалив Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» (законопроект 6327), а також підтримав у першому читанні законопроект 6604 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-