В Україні вже зареєстровано 27 420 ОСББ — Зубко

В Україні вже зареєстровано 27 420 ОСББ — Зубко

Укрінформ
В Україні вже зареєстровано 27 420 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і їх кількість зростає.

 Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (ЖКГ) України Геннадій Зубко під час засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ, повідомляє його прес-служба.

 «Кількість ОСББ щороку суттєво зростає. На перше жовтня 2017 року в Україні вже зареєстровано 27 420 ОСББ. Рушійною силою формування і об’єднання співвласників будинку є голови ОСББ, які окрім управлінських функцій сьогодні впроваджують державну політику і якісні послуги для своїх громадян», - йдеться у повідомленні.

 Зубко переконаний, що реформування житлово-комунальної сфери повинно відбуватися в кількох напрямках. З одного боку, треба сформувати інститут відповідального власника і прийняти необхідні закони. Другий напрямок – реформувати житлово-комунальне господарство, а саме всі послуги, що є в монополій: на тепло- і водопостачання, водовідведення, питання благоустрою і ремонту житлового фонду.

За словами віце-прем’єр-міністра, держава формує політику у сфері ЖКГ для повноцінного функціонування ОСББ, створюючи необхідні механізми. Вже прийнята необхідна законодавча база: Закон України (ЗУ) «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», ЗУ «Про енергетичну ефективність будівель», ЗУ «Про Фонд енергоефективності».

«Ключові закони працюють в першу чергу на ОСББ. На сьогодні ми практично сформували законодавчо маршрутну карту для ОСББ з впровадження енергоефективності. Зі стартом Фонду енергоефективності, саме ОСББ будуть основними клієнтами Фонду», — наголосив урядовець.

За словами Зубка, держава у впровадженні заходів з енергоефективності допомагатиме домогосподарствам і фінансово, і технічними рішеннями. «Це питання не тільки муніципалітетів, які виділяють кошти за житловими програмами для ОСББ, а й державної підтримки через програму «теплих кредитів», інструменти Фонду енергоефективності, що спрямовані на модернізацію житла. Необхідно забезпечити нормативно-правові умови щодо створення відповідних сервісів, в першу чергу — енергоаудиту, енергосервісних компаній, проектних організацій, які працюють на ринку і надають послуги з впровадження енергоефективних заходів», — підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-