Вибухи у Калинівці: Луценко не виключає допит Муженка

Вибухи у Калинівці: Луценко не виключає допит Муженка

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає допит начальника Генштабу Збройних Сил України Віктора Муженка в рамках розслідування справи про вибухи на артскладах у Калинівці на Вінничині.

Про це він заявив у понеділок на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Думаю, допит пана Муженка з цього приводу також буде, але це визначає сам слідчий, вони вже під час моєї каденції на цій посаді звикли, що питати про це ні в кого не треба", - зазначив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Унаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.

Читайте також: Комітет нацбезпеки проситиме Президента звільнити Муженка

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони 4 жовтня під час засідання щодо вибухів у Калинівці прийняв рішення звернутися до Президента Петра Порошенка щодо звільнення начальника Генштабу Віктора Муженка. За таке рішення проголосували більшість членів комітету, двоє утрималися.

Сам Муженко, коментуючи інформацію про свою можливу відставку, заявив, що "крайніх призначити не вийде".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-