СБУ виписала підозру

СБУ виписала підозру "Вагнеру"

Укрінформ
Слідчі СБУ вже виписали підозру для громадянина РФ Дмитра Уткіна (позивний "Вагнер"), який очолює так звану ЧВК "Вагнера", причетну до скоєння військових злочинів на території України, у т.ч. збиття літака Іл-76 біля Луганська у 2014 році.

Про це заявив під час брифінгу в Києві голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу сказати, що наші слідчі виписали вже повідомлення про підозру для громадянина Уткіна Дмитра Валерійовича... Ми її віддамо в понеділок у прокуратуру. Я надіюсь, що Генеральна прокуратура нас підтримає в цьому", - сказав Грицак.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ зібрала докази діяльності російських військових у складі приватних військових компаній (ПВК) як на Донбасі, так і в Сирії. Найбільша з них – так звана ЧВК "Вагнера".

Читайте також: До участі у ПВК "Вагнера" причетні 40 українців - Грицак

Цю приватну військову компанію очолює Дмитро Валерійович Уткін, більш відомий на прізвисько "Вагнер", його особистий номер, жетон - М0209. Уткін – уродженець м.Асбеста (Свердловська область), у дитинстві жив на Кіровоградщині, покинув Україну, за даними СБУ, у 1987 році.

Вперше СБУ зафіксувала бойовиків "ЧВК "Вагнера" на Донбасі 29 травня 2014 року. Задокументовано їх злочинну діяльність в Україні, більшість переговорів, додав керівник СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-