Рева сказав, для кого зберегли право на дострокову пенсію

Рева сказав, для кого зберегли право на дострокову пенсію

Укрінформ
Пенсійна реформа зберігає право на достроковий вихід на пенсію для певних категорій громадян.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на селекторній нараді з питань запровадження пенсійної реформи під головування Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зберігається право на достроковий вихід на пенсію для певних категорій громадян", - сказав Рева.

Читайте також: Рева побоюється, що за підвищеними пенсіями прийдуть "шахтарі" з лав бойовиків

Він поінформував, що така пільга поширюватиметься на матерів, які народили п'ять дітей або інвалідів з дитинства, - вони матимуть право вийти на пенсію у 50 років, військових, які були учасниками бойових дій, -   у 55 років, людей, які хворіють на гіпофізарний нанізм, тобто є ліліпутами, - у 40-45 років, артистів за наявності вислуги від 20 до 35 років - за спеціальним переліком, журналістів у разі поранення, контузії, каліцтва, одержаних під час виконання службових обов'язків у місцях надзвичайних подій, та чорнобильців.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект щодо пенсійної реформи. Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-