У жовтні громадяни отримуватимуть пенсію за двома відомостями — голова ПФУ

У жовтні громадяни отримуватимуть пенсію за двома відомостями — голова ПФУ

Укрінформ
У жовтні виплата пенсій здійснюватиметься за двома відомостями — одна стосуватиметься старого розміру, а інша - додаткових перерахованих коштів.

Про це розповів голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний під час селекторної наради щодо пенсійної реформи під головуванням Прем’єр-міністра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Одразу протягом доби після набрання чинності закону органами Пенсійного фонду будуть виготовлені додаткові виплатні документи по перерахованих пенсіях. Виплата пенсій у жовтні буде здійснена по двох відомостях”, - зазначив він.

За його словами, ті пенсіонери, у кого дата отримання пенсій припаде вже після набрання чинності закону, одержать одразу по одній відомості пенсію в попередньому розмірі й по іншій — додаткову суму перерахунку.

“Ті пенсіонери, які вже з 4 жовтня до набрання чинності закону встигнуть отримати пенсію в старому розмірі, одержать відповідну доплату за окремою відомістю до закінчення виплатного періоду в жовтні, тобто до 25 жовтня”, - запевнив Зарудний.

Водночас він наголосив, що всі органи ПФ мають інформувати громадян про розміри пенсій та суми підвищень, переглянути графіки прийому громадян, збільшити кількість співробітників для таких прийомів, а також забезпечити виїзні зустрічі з пенсіонерами.

Читайте також: Гройсман - пенсіонерам: Ви отримаєте підвищення вже в жовтні

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила в другому читанні законопроект щодо пенсійної реформи. Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. Свої голоси за пенсійну реформу віддали 288 депутатів з мінімально необхідних 226-ти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-