МОЗ хоче розширити програму

МОЗ хоче розширити програму "Доступні ліки"

Укрінформ
На наступний рік в урядову програму відшкодування вартості ліків "Доступні ліки" будуть включені три додаткові захворювання, ліки від яких держава буде відшкодовувати повністю або частково.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик.

"Зараз ми опрацьовуємо два-три напрямки. Найближчим часом вже внесемо цю пропозицію на розгляд Кабінету міністрів. Якщо її буде акцептовано, то відповідно ці захворювання увійдуть до програми "Доступні ліки" на 2018 рік. Для вас ексклюзивно повідомлю - це захворювання щитоподібної залози, анемічні стани та ревматоїдний артрит", - сказав Роман Ілик.

Заступник міністра зауважив, що до програми "Доступні ліки" включені перш за все пріоритетні захворювання, на які найчастіше хворіють українці, і такі, які можуть добре лікуватися на амбулаторному рівні задля убезпечення розвитку ускладнень.

Як відомо, з 1 квітня в Україні розпочалася урядова програма "Доступні ліки", яка передбачає відшкодування вартості лікарських засобів повністю або частково за трьома групами захворювань - серцево-судинними, цукровим діабетом другого типу та бронхіальна астма. На 2017 рік уряд виділив на реалізацію програми 700 млн грн. У проекті бюджету на наступний рік на програму "Доступні ліки" передбачено 1 млрд грн.

Читайте також: Медреформа: у Кабміні запевняють, що реєстрація не матиме значення

Для отримання ліків за програмою "Доступні ліки" пацієнти, які вже мають встановлений діагноз та призначення фахового спеціаліста, мають звернутися до сімейного лікаря, або дільничого терапевта, який випише їм рецепт установленого зразка, і з ним отримати ліки в аптеці, яка має позначку "Доступні ліки". Наразі в перелік ліків, які підлягають відшкодуванню державою, входить 198 найменувань 43 виробників з країн ЄС, України, Ізраїлю, Індії. 

Повний текст інтерв'ю читайте невдовзі на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-