Суд щодо винних у розстрілі Майдану розпочнеться 5 жовтня - Луценко

Суд щодо винних у розстрілі Майдану розпочнеться 5 жовтня - Луценко

Оновлено
Укрінформ
Справу щодо винних у розстрілі демонстрантів під час Євромайдану у Києві у лютому 2014 року вже передано до суду, і 5 жовтня розпочнеться перше судове засідання.

Про це на брифінгу в Харкові заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завдяки титанічній роботі Департаменту спецрозслідувань ГПУ ми вже передали (справу) в суд, і 5 жовтня в суді в столиці відбудеться перше засідання у справі щодо винних у розстрілі на Майдані", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що суспільство всі ці роки чекало розслідування саме цієї справи, а для нього самого з моменту призначення на посаду генпрокурора це було "завдання номер один".

Читайте також: З рахунків Януковича і його оточення вже конфісковано $1,7 мільярда - Луценко

"Наразі можу доповісти, що слідчі та прокурори виконали свою величезну, гігантську роботу, і ми вважаємо готовими обвинувачення (екс-президенту) Януковичу, (колишньому міністру внутрішніх справ) Захарченку, (екс-керівнику СБУ) Якименку та ряду інших посадових осіб силових органів у відданні злочинних наказів, що призвели до розстрілів мирних демонстрантів", - наголосив генпрокурор.

За його словами, після ухвалення рішення про заочний порядок судочинства справа в короткий термін буде передана до розгляду по суті через судове слідство у відповідному суді.

Крім того, Луценко повідомив, що завершено слідство щодо всіх ключових фігурантів організованого злочинного угруповання колишнього президента Віктора Януковича в частині економічних справ. 

"Суди майже по всіх уже дали дозвіл на заочний порядок судочинства. Залишається буквально одне прізвище - пана Ставицького - для повного комплекту, і ми почнемо діяти в судах по звинуваченню членів ОЗГ Януковича в економічній частині", - зазначив він.

Як відомо, за даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-