Горбатюк стверджує, що МВС не допомагає розслідуванню справ Майдану

Горбатюк стверджує, що МВС не допомагає розслідуванню справ Майдану

Укрінформ
Начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк стверджує, що Міністерство внутрішніх справ не допомагає у розслідуванні щодо колишніх посадовців МВС, які допомагали і мали контакти з підрозділами "Беркут" під час подій на Майдані у 2013-2014 роках.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Замість того, щоб спільними зусиллями з'ясувати всі обставини і встановити всіх осіб, які в Департаменті громадської безпеки МВС Києва здійснювали координацію ("Беркута" - авт.), від МВС жодної допомоги не надходило. Не було проведено службове розслідування стосовно цих осіб. Наслідком розслідування мало бути звільнення, а вже слідство могло більш швидко встановити винних осіб", - сказав Горбатюк.

Він зауважив, що департамент ГПУ здійснював розслідування злочинів під час протестних акцій на вулицях, де потерпілими визнано 1,5 тисячі осіб. "У нас є підозрювані, починаючи з 30 листопада, закінчуючи 20 лютого 2014 р. Мова йде, зокрема, про Департамент громадської безпеки МВС", - сказав він.

За словами Горбатюка, за результатами розслідувань 8 місяців тому було повідомлено про підозру одному з керівників - начальнику управління Департаменту громадської безпеки МВС  Володимиру Гриняку, який на сьогоднішній день є керівником управління громадської безпеки Нацгвардії. "Він не був відсторонений, незважаючи на наше клопотання, тобто, суд відмовив у обранні йому запобіжного заходу у вигляді арешту і він, використовуючи своє службове становище, вчиняє дії, які можна розцінювати як вплив на досудове розслідування", - підкреслив Горбатюк.

Він зауважив, що це стосується не лише Гриняка, є інші особи, які на той час працювали в Департаменті громадської безпеки МВС Києва - це  Ігор Бабич, Анатолій Серединський, які сьогодні працюють в Нацполіції, та Сергій Поготов, який керує безпекою НАК "Нафтогаз України".

Читайте також: ГПУ показала докази причетності екс-посадовців МВС до злочинів проти Майдану

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд у понеділок розглядає клопотання Генпрокуратури про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою для начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігоря Бабича, його заступника Анатолія Серединського та Сергія Поготова, який є керівником групи з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України". Усіх трьох прокуратура підозрює у протидії учасникам Революції Гідності під час роботи в Міністерстві внутрішніх справ у 2013-2014 роках.

У понеділок, 2 жовтня, Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту для колишнього заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС Сергій Поготова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-