Калинівка у вогні, вирок Умерову і сині берети

Калинівка у вогні, вирок Умерову і сині берети

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Андрій Кравченко
Фото: Андрій Кравченко

Вибухові склади: 26 вересня Калинівка, що неподалік Вінниці, стала третім після Балаклії на Харківщині та Новоянісоля на Донеччині населеним пунктом України, який цьогоріч здригнувся від вибухів на складах озброєння. За даними Міноборони, там зберігалося орієнтовно 83 тисячі тонн боєприпасів.

Фото: Андрій Кравченко
Фото: Андрій Кравченко

Із зони ураження було евакуйовано понад 30 тисяч осіб. Рятувальники ліквідовували займання 7 приватних будинків, у які влучили боєприпаси. Загалом же снаряди пошкодили понад дві тисячі житлових споруд. Унаслідок трагедії дві людини отримали травми.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

А такий вигляд територія, уражена пожежею на складах під Калинівкою, мала в п’ятницю, 29 вересня. На обстеження 10 тис. гектарів рятувальникам знадобиться близько двох місяців.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

365 кульок надії: біля офісу Укрінформу в п’ятницю, 29 вересня, відбулася акція-перфоманс до річниці незаконного арешту в Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка. Учасники, одягнуті в футболки з написом #FreeSushchenko та портретом журналіста, випустили в повітря сині та жовті кульки з його зображенням на знак надії на щонайшвидше звільнення з незаконного ув'язнення у РФ. Кульки символізували кожен із днів, проведених Сущенком у СІЗО "Лефортово".

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Вирок Умерову: підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд у середу, 27 вересня, виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова. Йому присудили покарання у вигляді двох років колонії-поселення. На фото: дочка Ільмі Умерова Айше після засідання суду.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

У п’ятницю, 29 вересня, українці зустріли 76-і роковини трагічних подій у Бабиному Яру – одному з найжахливіших символів Голокосту. Так, у столиці відбулася пам’ятна хода. Учасники флешмобу мовчки йшли так званою "Дорогою смерті". Фінішувала хода біля Менори – пам'ятника на честь загиблих євреїв у часи Другої світової.

Фото: Микола Лазаренко
Фото: Микола Лазаренко

Спортивно нескорені: в канадському Торонто відбуваються треті міжнародні змагання серед поранених військовослужбовців Invictus Games («Ігри нескорених»). Протягом тижня понад 500 ветеранів змагалися в 11 адаптивних спортивних дисциплінах. Цього року участь в Invictus Games вперше бере і збірна України, до якої увійшли 15 спортсменів, що виборюють нагороди в шести спортивних напрямках: атлетика, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, плавання, стрільба з лука, і велоспорт на шосе. Станом на п’ятницю, 29 вересня, ветерани АТО вибороли 7 медалей: 3 золоті, 2 срібні та 2 бронзові.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Сині берети: на полігоні в Нових Петрівцях нагородили військовослужбовців Національної гвардії України, які склали кваліфікаційний іспит і вперше отримали право носити берет синього кольору з відзнакою.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

У понеділок, 25 вересня, ДК "Укроборонпром" передав міністерству оборони Народної Республіки Бангладеш відремонтований і модернізований літак Ан-32. Загалом же згідно з контрактом щодо обслуговування цих криланів український концерт має вдосконалити три такі судна.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Мертва риба не пливе: у Молочному лимані на Запоріжжі стався масовий мор пеленгаса – загинуло понад 10 тисяч особин  масою від 500 грам до трьох кілограмів. Усе через відсутність водного сполучення між лиманом та Азовським морем. Збитки, завдані державі та рибному промислу, обраховуються мільйонами. Розчищення каналу власними силами здійснювали працівники Національного природного парку ПП "Приазовський" і представники Нацгвардії та ДСНС.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

А в Одесі гинула мілка риба на одному зі ставків парку Перемоги. Загалом – близько 20 кг мертвих карасів. Лабораторні дослідження мають встановити причину цього явища.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

На Закарпатті фінішує Перший міжнародний відкритий чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів. Змагання зібрали службових собак із різних відомств: поліції, Націгвардії, пенітенціарної, прикордонної служб. Загалом у чемпіонаті взяли участь 36 кінологічних команд з України й Чехії.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Фестивалями, концертами й етнодійствами відсвяткували День міста Ужгорода. Зокрема, в Ужгородському замку Закарпатський народний хор показав, як раніше збирали виноград і справляли весілля на Закарпатті. Музики колективу й артисти в етнопрограмі  "Винобрання, свальбовання" відобразили,  як різні народи, які віками живуть поруч на Закарпатті, збирають виноград, дівчата у великих бочках ногами чавлять його для вина, а згодом гуляють весілля з усіма його обрядами.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Кількома днями пізніше – в середу, 27 вересня, – в Ужгороді вперше відбувся День Другетів (це рід, який колись володарював в місті й зробив багато для його розвитку ). Розпочалося дійство в центрі – на перехресті вулиць Корзо та Волошина, де зустрілися "лицарі" й "селяни". Далі вони разом під бій барабанів пройшлися вулицями міста до замку, де й розгорнулися основні події – "повстання" місцевого населення проти новоприбулих італійських лицарів, перемога останніх і визнання влади Другетів.

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

А в Полтаві до Дня міста влаштували традиційний парад "Полтава вишивана". Тисячі місцевих жителів з українськими піснями й національною символікою пройшли центром міста від Білої альтанки до Соборної площі. А завершили святкову ходу в парку культури і відпочинку "Перемога".

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

У Дніпрі тим часом відбулася виставка антикварних та ексклюзивних автомобілів Dnepr Auto Retro Show-2017. Поки одні відвідувачі знайомилися з легендарними олдкарами американського, європейського та радянського автопрому, а також ексклюзивними екземплярами ХХІ ст., інші додавали власного авторського бачення в дизайн представлених експонатів.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Крім того, Дніпро цього тижня став ареною для різних змагань. Так, 23 вересня на стадіоні "Метеор" зібралися дрон-рейсери для участі в етапі Кубка світу Noosphere Race Cup у межах перегонів дронів Copter Race.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

А вже наступного дня вулицями міста пробігли учасники спортивного заходу Dnipro ATB Marathon.

Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

Наввипередки з вітром мчали й учасники чемпіонату України з літнього біатлону серед чоловіків та жінок, що відбувся на базі олімпійської підготовки Чернігівської СДЮШОР з лижного спорту.

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Тим часом спортсмени з різних областей України, а також Грузії і Туркменістану "облаштували" справжню "Територію сили-2" в Сєвєродонецьку, що на Луганщині. Тут відбувся однойменний турнір зі змішаних єдиноборств.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

"Вийди, коханая, працею зморена…": дівчина в національному вбранні розмовляє по мобільному телефону, лежачи на лаві на території Національного музею-заповідника українського гончарства в селищі Опішне, що на Полтавщині. Це – одне з найпривабливіших місць на туристичних маршрутах регіону, де зібрано унікальну колекцію виробів із кераміки – загалом понад 30 тисяч експонатів.

Фото: Ігор Ткаченко
Фото: Ігор Ткаченко

Захід сонця в смт Затока на Одещині.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Природна аномалія: у столиці наприкінці вересня заквітнув бузок.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції "Роль освіти у сталому розвитку гірського регіону" на території Космацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на Івано-Франківщині.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

No comments: носуха у вольєрі на території "Казкового зоодворика" у Вінницькому центральному парку культури і відпочинку "спілкується" з фотокором.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Ще один мешканець "Казкового зоодворика" – занесений до Червоної книги України чорний лелека з ампутованим крилом. Його знайшли небайдужі в лісі. Набута фізична особливість не заважає Саші бути компанійським птахом. Особливо рівень комунікабельності підвищується, якщо до нього підійти з річковою рибиною.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

"Окриленим" було цього тижня море на Одеському узбережжі. Можливо, так воно зустрічало своє "професійне" свято – Всесвітній день моря, що відзначався 28 вересня.

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

А на цій світлині стихія води ефектно поєдналася з повітряною за допомогою поборника вогняної. Так працівник ДСНС України демонструє роботу нового пожежного автопідйомника, переданого рятувальникам Луганщини.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Лемур варі на території міні-зоопарку "Екзоленд" в одному зі столичних ТРЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-