Порошенко: Бабин Яр - це спільна трагедія єврейського і українського народів

Порошенко: Бабин Яр - це спільна трагедія єврейського і українського народів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко назвав трагедію в Бабиному Яру спільною для українського і єврейського народів та найглибшою раною Голокосту.

Про це він написав у Facebook.

“Бабин Яр – одна з найглибших ран, яких завдав Голокост. Це наша спільна трагедія, - перш за все, єврейського і українського народів. Вічна пам'ять невинно убієнним”, - зазначив глава держави.

Читайте також: Річниця трагедії у Бабиному Яру: ряд тролейбусів і автобусів змінить маршрут

Як відомо, 29-30 вересня 1941 року в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисячі людей. 1, 2, 8 і 11 жовтня розстріляли тих, хто не з’явився за наказом – ще близько 17 тисяч осіб.

Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру полягло понад 100 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими». Розстріли в Бабиному Яру тривали аж до визволення Києва від окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-