Безкоштовні медпослуги: у Супрун назвали гарантований пакет

Безкоштовні медпослуги: у Супрун назвали гарантований пакет

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило перелік послуг, які включені до гарантованого пакету первинної медичної допомоги.

Про це йдеться на сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

«Сімейний лікар: спостерігає за станом здоров'я пацієнтів за допомогою різних досліджень, діагностує та лікує найбільш поширені хвороби, травми, отруєння, патологічні, фізіологічні (під час вагітності) стани; супроводжує пацієнтів із хронічними захворюваннями; надає невідкладну допомогу; направляє пацієнта для надання йому вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) меддопомоги; проводить профілактику: вакцинацію, огляди та дослідження пацієнтів з груп ризику; надає консультації», - йдеться у повідомленні.

Сімейний лікар може спостерігати неускладнену вагітність та спостерігати за здоровою дитиною відповідно до вікових особливостей та потреб. А також надавати окремі послуги паліативної допомоги. Наприклад, оцінити ступінь болю, призначити та виписати рецепт на наркотичні засоби, психотропні речовини для лікування больового синдрому. 

Також сімейний лікар призначає ліки та виписує рецепти, за якими у тому числі можна отримати препарати за програмою відшкодування вартості ліків, що буде поступово включати все більше і більше захворювань та препаратів, а також оформлювати довідки, лікарняні листки.

Також МОЗ надало перелік медичних досліджень, які входять в гарантований пакет первинної медичної допомоги, що будуть надаватися пацієнту безкоштовно: 

- гематологічні дослідження (загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, біохімічні й імунохімічні дослідження сироватки крові, глюкоза крові, загальний холестерин);

Читайте також: Кабінет сімейного лікаря: МОЗ пропонує покрокову інструкцію

- загальний аналіз сечі;

- інструментальні методи дослідження (електрокардіограма у стані спокою);

- мікроскопія харкотиння;

- швидкі тести на ВІЛ, вірусний гепатит, сифіліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-