Хабар Холодницькому: суддя з Дніпра проведе в СІЗО два місяці. Застава - 5 мільйонів

Хабар Холодницькому: суддя з Дніпра проведе в СІЗО два місяці. Застава - 5 мільйонів

Укрінформ
Печерський суд Києва обрав для колишньої судді Кіровського райсуду Дніпра Наталії Овчаренко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Про це повідомила у суботу у прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Судді Кіровського районного суду м. Дніпра Н. Овчаренко за клопотанням ГПУ слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн", - зазначила вона, додавши, що розгляд щодо голови суду триває.

Читайте також: Вже звільнена: ГПУ повернули подання на суддю, яка пропонувала хабар Холодницькому

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура спільно з СБУ затримали двох суддів, які пропонували 300 тис. дол. хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження відносно судді. Суддями, які намагалися дати хабар Холодницькому, виявилися голова Кіровського райсуду Дніпра Геннадій Підберезний і одна з суддів Кіровського райсуду Дніпра Наталія Овчаренко.

У п'ятницю, 22 вересня, стало відомо, що Вища рада правосуддя повернула Генпрокуратурі подання про надання згоди на утримання під вартою судді Кіровського райсуду Дніпра Наталії Овчаренко, яка вже не має статусу судді, і яка разом із головою того ж суду Геннадієм Підберезним намагалася дати керівнику Холодницькому хабар у сумі 300 тис. дол.

Фото: Вища рада правосуддя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-