ГПУ не буде вимагати арешту майна Лавриновича

ГПУ не буде вимагати арешту майна Лавриновича

Ексклюзив
Укрінформ
Генпрокуратура не буде клопотати в суді про накладення арешту на майно екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу представник державного обвинувачення у цій справі Яніс Сімонов.

"Коли Лавринович вчинив злочин, частина 1 ст. 109 Кримінального кодексу не передбачала покарання у вигляді конфіскації майна, тому слідство не буде звертатися з відповідним клопотанням до суду", - сказав він.

Сімонов додав, що відвідні зміни до ККУ були внесені у 2014 році, але оскільки злочин був вчинений раніше, слідство має враховувати попередню редакцію кодексу.

За словами прокурора, наразі колишній міністр юстиції перебуває в Лук'янівському СІЗО. Невдовзі Апеляційний суд міста Києва має призначити судове засідання, на якому розгляне скаргу адвокатів колишнього міністра на рішення Печерського суду про його арешт без права внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд Києва 15 вересня обрав екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Читайте також: Захист Лавриновича подав апеляцію на арешт

Лавриновичу інкримінують вчинення злочину за  ч. 1 ст. 109 ККУ (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій). Колишньому міністру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

За версією слідства, у 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович дав дозвіл на офіційне опублікування Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження президента. Зробив він це в обхід голосування у парламенті. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку ж підозру висунули і екс-президенту України Віктору Януковичу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-