У центрі Києва мітинг медиків. Грушевського перекрили

У центрі Києва мітинг медиків. Грушевського перекрили

Оновлено
Укрінформ
Представники профспілки працівників системи охорони здоров'я за підтримки членських організацій Федерації профспілок України у вівторок проводять у Києві акцію протесту, на якій вимагають від української влади призначити міністра охорони здоров'я, а також прозоро провести медреформу з урахуванням думки медичної спільноти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вони тримають у руках плакати з надписами: "Лікар без зарплати - ганьба влади", "Недостатнє фінансування охорони здоров'я - основна хвороба української медицини", "Наша професія гідна поваги", "Медикам гідну зарплату, країні - здорових людей" тощо.

На акції присутні кілька тисяч активістів, які одягнені у білі халати, форму профспілки працівників системи охорони здоров'я, форму Центру екстреної медичної допомоги тощо.

Читайте також: Медреформу впроваджуватимуть у три етапи - МОЗ

Серед вимог, які активісти хочуть висунути до української влади, - призначення міністра охорони здоров'я, прозоре проведення медичної реформи з урахуванням думки медичної спільноти, підвищення розмірів посадових окладів медичним працівникам, збільшення обсягу медичної субвенції на 2017 рік на 3,9 млрд грн з метою погашення заборгованості з виплати заробітних плат та своєчасної виплати зарплат, встановлення медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я надбавки за престижність праці тощо.

Хода активістів планує пройти до Кабміну, Міністерства здоров'я України, Верховної Ради та Адміністрації Президента, де мітингувальники планують вручити свої вимоги представникам цих держустанов.

Рух по вулиці Грушевського перекритий, на Європейській площі великі затори.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-