Порошенко хоче відправити частину

Порошенко хоче відправити частину "грошей Януковича" на реформу сільської медицини

Фото
Укрінформ
Програма реформ сільської медицини, покликана виправити жахливий стан справ у цій сфері, вже розроблена.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час наради у Києві з питань розвитку сільської медицини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Рівень медичних послуг (на селі - ред.) є абсолютно таким, що не задовольняє ні мене як Президента, ні владу. За моїм дорученням була розроблена програма реформ сільської медицини”, - сказав глава держави.

Він назвав "жахливим" стан справ у цій сфері. “Лише 17% фельдшерсько-акушерських пунктів і амбулаторій забезпечено транспортом, не вистачає обладнання, ліків. У значній частині фельдшерсько-акушерських пунктів немає персоналу”, - констатував Президент.

Водночас він наголосив, що у сільській місцевості проживає третина населення країни.

Петро Порошенко провів нараду з питань розвитку сільської медицини/Фото Михайла Марківа

“Україна є однією з найбільших країн Європи за територією, але країною з найбільшою частиною населення, яке проживає на селі. Третина українського народу живе в сільській місцевості. Порівняйте: якщо ви візьмете США, Нідерланди або будь-які інші європейські держави - від 2 до 8% проживає на селі у європейських державах. У нас це - 33%”.

За словами Президента, розроблена програма реформ сільської медицини “дає сучасні відповіді на виклики, які існують зараз перед державою”.

Читайте також: Медреформу впроваджуватимуть у три етапи - МОЗ

Він додав, що на цю програму слід виділити частину конфіскованих Генпрокуратурою активів колишнього керівництва країни. “Частину коштів спрямувати саме на цю програму як у вигляді разових інвестицій, так і у вигляді субвенцій”, - наголосив Президент.

«Моїм рішенням питання медичної реформи було винесено на засідання Національної ради реформ. Фракція в парламенті очолила процес доопрацювання, разом з представниками уряду, комітету ВР, громадськими організаціями внесла суттєві доопрацювання. Нацрада реформ схвалила проект. Я хотів би звернутися з проханням до наших народних депутатів, не обов'язково з коаліції, для того, щоб ми доклали максимум зусиль, не затягувати прийняття медичної реформи. Не подобається комусь, хтось критикує, будь ласка, будемо робити максимум, щоб це врахувати», - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що через існуючу неефективну радянську систему охорони здоров'я значна частина українців позбавлена доступу до медичних послуг. Зокрема це стосується сільських територій, в яких проживає майже третина населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-