Лавриновичу вручили підозру

Лавриновичу вручили підозру

Оновлено
Укрінформ
Колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу у четвер вручили підозру у Генеральній прокуратурі України.

Про це він заявив у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Була слідча дія - вручення мені підозри», - сказав Лавринович.

Читайте також: Справа про "переворот": Лавринович є підозрюваним з 1 вересня – ГПУ

Екс-міністр юстиції зазначив, що йому інкримінують «захоплення державної влади».

За словами його адвоката Євгена Солодка, Лавриновичу загрожує до 15 років позбавлення волі. Юрист також наголосив, що «сьогодні питання про обрання запобіжного заходу (Лавриновичу - ред.) взагалі не ставилося».

«Далі буде слідство. Процесуальна поведінка Олександра Володимировича є бездоганною, тому казати, що існують ризики того, що він буде ухилятися і чинити якісь перешкоди слідству, - їх просто не існує, цих ризиків», - уточнив Солодко.

Адвокат додав, що підозра налічує близько 10 сторінок, але «там дуже багато посилань на різні нормативно-правові акти, і зробити їх аналіз - це потребує часу».

Як повідомлялося, 6 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президенту Януковичу та колишньому міністру юстиції Лавриновичу повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Їх звинувачують у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні - Верховної Ради України, зміни чинної Конституції через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції в редакції 1996 року та її офіційної публікації.

Прокурор Департаменту спецрозслідувань Олексій Донський повідомив, що Генеральна прокуратура клопотатиме в суді про обрання запобіжного заходу для екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-