Адвокат Януковича досі не прийшов за матеріалами справи - прокурор

Адвокат Януковича досі не прийшов за матеріалами справи - прокурор

Укрінформ
Прокурор Руслан Кравченко вважає, що новий державний адвокат Максим Герасько зволікає з ознайомленням із матеріалами кримінальної справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Про це Кравченко заявив у коментарі журналістам після засідання Оболонського райсуду столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Захисник не використав жодного дня, щоб навіть прийти і отримати копії (матеріалів кримінальної справи - ред.) від сторони обвинувачення", - зазначив прокурор.

На його думку, це робиться для того, щоб "затягнути час розгляду судових засідань і час  судового розгляду даної справи".

Читайте також: Адвокат Януковича скаржиться, що не встигає прочитати справу - хоче три місяці

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський районний суд Києва переніс засідання на 21 вересня. Гераська призначили новим адвокатом Януковича у справі про держзраду після того, як Оболонський райсуд Києва 17 серпня задовольнив самовідвід держадвоката Віталія Мешечека.

Герасько заявляє, що для ознайомлення з 50 томами кримінальної справи йому необхідно три місяці.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-