Реформа скоротить перелік осіб, які мають право на дострокову пенсію – Рева

Реформа скоротить перелік осіб, які мають право на дострокову пенсію – Рева

Укрінформ
Після проведення пенсійної реформи нинішній великий перелік пільговиків, які матимуть право дострокового виходу на пенсію, буде переглянуто у бік скорочення.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, виступаючи під час круглого столу "Урядова пенсійна реформа – перший крок на шляху побудови сучасного пенсійного забезпечення в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На дострокову пенсію матимуть право ті, хто працює у шкідливих умовах правці за Списком 1 і Списком 2, люди, які реально витрачають своє здоров’я; по-друге, це повинні бути військовослужбовці, які зі зброєю в руках боронять Україну (вони матимуть право на пенсію за вислугою років), та обмежений ряд інших категорій працівників, які реально мають більші трудові витрати, ніж всі інші", - розповів Рева.

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282 голосами підтримала у першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Читайте також: Рева: Середня пенсія в Україні вдвічі менша за прожитковий мінімум

Крім того, документом пропонується перегляд умов призначення пенсії за віком у 60 років з 1 січня 2018 року. Планується передбачити, що в 60 років виходитимуть на пенсію ті особи, які на 1 січня 2018 мали 25 років страхового стажу, а діапазон вимоги щодо страхового стажу щороку буде збільшуватися на 12 місяців до досягнення 35 років у 2028 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-