Справа Каськіва: у Генпрокуратурі обіцяють прогрес  за кілька місяців

Справа Каськіва: у Генпрокуратурі обіцяють прогрес за кілька місяців

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі України прогнозують просування у справі екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва у найближчі кілька місяців.

Про це сказав заступник генерального прокурора Євгеній Єнін в інтерв'ю Insider.

"Затримання Каськіва у Панамі відбулося приблизно рік тому і ми поставили це питання як одне із ключових для Генеральної прокуратури. Наші працівники щотижня зв'язуються із компетентними органами Республіки Панама, щоби тримати цю справу під контролем. Можу спрогнозувати, що протягом найближчих місяців у нас буде просування по цьому напрямку", - сказав Єнін.

Він зазначив, що наразі ГПУ очікує відновлення екстрадиційної перевірки у зв'язку з тим, що Каськіву було відмовлено у наданні статусу політичного біженця. Заступник генпрокурора уточнив, що паралельно ГПУ встановлює активи Каськіва та його близьких за кордоном для того, "щоб у разі винесення обвинувального вироку майно, здобуте злочинним шляхом, було повернуте українському народу".

"Наступним кроком (після відмови у наданні Каськіву статусу політичного біженця Панамою - ред.) має бути рішення суду про відновлення процедури екстрадиції. Можу сказати, що це перший випадок екстрадиції з Панами, незважаючи на двосторонню угоду між нашими країнами", - додав Єнін.

Як повідомлялося, Каськіва затримали у Панамі у вересні 2016 року. Зокрема, у ГПУ заявили, що Каськів зазначений у базі розшуку Інтерполу і був зупинений на кордоні з Коста-Рікою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в'їзді в останню. Згодом стало відомо, що Каськів вийшов з-під варти під заставу в 600 тис. дол. і, перебуваючи під домашнім арештом, подав клопотання про політичний притулок у Панамі, відтак скорочена процедура екстрадиції за запитом української прокуратури стала неможливою.

Читайте також: Панама відмовила Каськіву у статусі політбіженця

30 березня Єнін заявив, що екс-керівнику Держагентства з питань залучення інвестиції часів президента Віктора Януковича Владиславу Каськіву відмовили в статусі політичного біженця.

Екс-голову Держінвестпроекту підозрюють у розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках - 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання фіктивних рекламних послуг з ТОВ "Глорія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-