МІП попереджає українців про небезпеку спілкування

МІП попереджає українців про небезпеку спілкування "ВКонтакте"

Укрінформ
Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін наголошує, що будь-яке спілкування через мережу "ВКонтакте" може потенційно містити небезпеку.

Про це він написав у Facebook.

"Ще раз підкреслюємо, що будь-яке спілкування через мережу "ВКонтакте" може потенційно містити небезпеку", - написав Золотухін.

Він зазначив, що провів зустріч із батьком зниклого 19-річного громадянина України Павла Гриба.

"За словами батька, представники правоохоронних органів Білорусі повідомили про те, що хлопець знаходиться в розшуку за запитом ФСБ РФ та звинувачується у тероризмі. Інформація перевіряється компетентними органами", - зазначив заступник міністра.

Як відомо, колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його сина Павла під час візиту до Білорусі.

Павло Гриб 24 серпня 2017 року поїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах, без особистого знайомства, зокрема в VK (соцмережа "ВКонтакте"), і яка, за його словами, мала приїхати на зустріч за домовленістю. Павло мав повернутися того ж дня.

Читайте також: СБУ показала "врожай" антиукраїнських спільнот у російських соцмережах

На території Білорусі батько з'ясував, що Павло Гриб перебуває у розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором є ФСБ РФ по Краснодарському краю в м.Сочі.

Прокуратура в Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" за фактом зникнення 19-річного громадянина України Павла Гриба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-